Ervaringen van onze klanten

Aan het werk met meer focus en energie
Voor veel medewerkers en ook voor mijzelf is de stoelmassage een rustpunt in een drukke dag. Naast dat het gewoon lekker is om daar even 15 minuten te ontspannen merk ik dat het ook daarna helpt. Verkrampte spieren worden weer losgewerkt en beginnende ongemakkelijkheden worden in de kiem gesmoord. Dit soort zaken kunnen doorgaans de concentratie bij het werk aardig verstoren. Zelfs zittend achter een bureau is een soepel werkend lijf een voordeel...De stoelmassage draagt hier zeker aan bij en zorgt ervoor dat er met meer energie en focus gewerkt kan worden.
Bart Bosveld, directeur CTGB Wageningen

Nooit meer rug- of nekklachten
Stoelmassage is heel ontspannend en geeft je lichaam een bepaalde rust. Vooral als een nek- of ruggenwervel vervelend voelt of een spier zeurt kan de masseur daar extra aandacht aan geven. Door de wekelijkse stoelmassage, heb ik bijna nooit meer rug- of nekklachten. En als ik ze wel heb is dat van korte duur! Mijn lichaam is door de stoelmassage veel beter in balans, doordat je bewuster leert omgaan met de spierspanning in je lijf.
Nina Calamita, De Jong & Laan Apeldoorn

Uitval voorkomen door stoelmassage
Op het werk zit ik de hele dag achter de computer en de werkdruk is redelijk hoog. Ik had enorm last van mijn schouder met uitstralingen naar armen en vingers. Mijn werkplek is aangepast en daarnaast kreeg ik gedurende een bepaalde periode wekelijks stoelmassage. Dat heeft zeker geholpen. Mede dankzij de stoelmassages is uitval voorkomen. Wat is prettig vindt is dat de behandeling toegesneden is op de persoonlijke situatie van dat moment. Als ik naast mijn nek/schouders eens andere klachten heb, bijvoorbeeld omdat ik die dag last heb van hoofdpijn, richt ze haar behandeling daarop. In het begin was ik licht sceptisch. Ik vroeg me af hoeveel een kwartiertje strijken over m'n kleren nu kan doen. Het ontspannen lukte me in het begin ook niet. Als ik nu weet dat de masseusse komt kijk ik naar haar uit! Even een kwartier van m'n werkplek en aandacht geven aan nek/schouders/rug/hoofd, zodat ik er daarna weer flink tegen aan kan!!!"
Jiske de Wolf, CTGB Wageningen

Maaike maakt stoelmassage tot een echt moment voor jezelf
Stoelmassages op het werk zijn eigenlijk maar korte momenten van rust tussen de drukkere dagdelen in. Om dan ook werkelijk te kunnen ontspannen is zeker niet vanzelfsprekend. Maaike de Waard zorgt er door haar persoonlijke benadering en oprechte en ongedwongen interesse voor dat - bovenop de 'gewone' stoelmassage - ook echt een moment voor jezelf ontstaat. Dat is voor mij totale ontspanning - de rust om er even alleen voor jezelf te zijn. En dat werkt, zélfs op het werk!
Sander van der Eijk Goudappel Coffeng
Coach en trainer Van der Eijk Coaching

Op maat gesneden stoelmassage
Een groot deel van de dag zit ik achter de computer en heb veel last van vastzittende nek en schouders. Door de stoelmassage wordt dat allemaal weer losgemaakt, waardoor het een stuk prettiger voelt! De masseusse weet altijd precies de knelpunten te vinden en door een 'op maat gesneden' massage een verbetering van je fysieke gesteldheid te bewerkstelligen. Dat betekent dus ook dat de stoelmassage niet iedere keer hetzelfde is, maar afgestemd is op de problemen waar je op dat moment het meest last van hebt. Ik ben er zeer over te spreken en kan het iedereen aanbevelen.
Dr. Ingrid Becks-Vermeer, CTGB Wageningen

Stoelmassages een aanrader voor organisaties!
Druk, druk, druk, veel computerwerk en weinig rustmomenten op de dag. Dit geldt voor veel medewerkers binnen onze organisatie waar het management iets aan wil doen. Op de vraag wat kunnen we doen, zodat medewerkers in beperkte tijd kunnen ontspannen, kwam al snel het antwoord: "stoelmassage". Binnen onze organisatie is vervolgens een pilot gestart om te ervaren of het iets zou kunnen zijn.
De verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt. Ruim 70% van de medewerkers maakt gebruik van stoelmassage! Wat doet deze stoelmassage voor mij persoonlijk? Ik heb nooit geweten dat er zoveel spanning in mijn lijf zat! Door gebruik te maken van de stoelmassage en de aanpak van Maaike, is mijn spanning een stuk minder geworden heb ik meer leren ontspannen tijdens het werk. Ik ben dan ook er blij dat het CTGB heeft besloten om stoelmassages aan medewerkers aan te blijven bieden en zo een moment te verankeren, waarbij je kunt ontspannen.
Ivonne van Geerenstein-Klarenbeek, manager CTGB Wageningen

Persoonlijke aandacht voor knelpunten
De stoelmassages van Maaike zijn een welkom moment van ontspanning tijdens drukke werkdagen. Door mijn vele zittende werk is het erg belangrijk voor mij om goed op mijn houding te letten. Stoelmassage helpt mij er voor te zorgen dat ik mij goed kan blijven ontspannen. De nodige, persoonlijke, aandacht voor de knelpunten en de ontspannen sfeer waarin de massage wordt gegeven zorgen er mede voor dat Maaike mij na de behandeling weer als herboren verder kan laten werken. Ik waardeer deze vorm van ontspanning zeer en wil beslist niet meer zonder!
Esther Szalata CTGB Wageningen

Bedrijfsmassages zeer gewaardeerd
Goudappel Coffeng is een adviesbureau voor verkeer en vervoer. Bij het bureau werken ca 275 medewerkers, verdeeld over vijf vestigingen.
Sinds een drietal jaren verzorgt Bedrijfsmassages.com bij ons stoelmassages. Medewerkers krijgen met enige regelmaat via de afdeling P&O de mogelijkheid om zich aan te melden voor de massages, die op locatie worden uitgevoerd. Goudappel Coffeng is een 'jong' en 'gezond' bedrijf. Het (toch al lage) ziekteverzuim is dan ook niet de belangrijkste reden voor invoering van de bedrijfsmassage. Met de invoering van bedrijfsmassages beogen we primair het welzijn van de medewerker te vergroten en eventueel productieverlies te verminderen of zelfs te voorkomen.
De massages zijn erop gericht om verstijving van nek- en schouderspieren, tennisarmen en RSI-achtige klachten te behandelen of te voorkomen. Dit type klachten leidt veelal niet tot frequent ziekteverzuim, maar veroorzaakt voor de medewerker wel veel ongemak tijdens de uitvoering van bureauwerk. Daarnaast wordt door de masseur(s) gevraagd en ongevraagd advies gegeven ten aanzien van een correcte zit/werkhouding en wordt eventueel doorverwezen naar een specialist.
Door medewerkers wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de massages. Sommigen maken in algemene zin gebruik van de mogelijkheid, anderen laten zich voor bepaalde klachten behandelen. Ook wordt regelmatig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de frequentie van massage aan te passen aan de aard van de klachten.
Zoals al eerder gezegd, afname van het ziekteverzuim is niet direct meetbaar. Wel ervaren we de stoelmassages als één van de middelen om betrokkenheid van het bedrijf bij het welzijn van de medewerker uit te stralen. Uit tal van signalen waaronder het tevredenheidsonderzoek onder medewerkers blijkt dat de bedrijfsmassages zeer gewaardeerd worden.
Jaap Benschop, Directeur Goudappel Coffeng BV